Piekarnia
Chleby mieszane (pszenno - żytnie)
Nasze pieczywo produkowane jest na bazie tradycyjnej receptury. Wypiekane ze starannie dobranych surowców wysokiej jakości – mąki pszennej, mąki żytniej, wody, soli i drożdży. Bez sztucznych konserwantów. Podstawą pieczywa jest naturalny zakwas żytni, który tworzymy sami. Zakwas produkowany jest metodą kilkufazową (żurek- półkwas- zakwas) z zachowaniem najważniejszych parametrów technologicznych jak czas fermentacji , temperatura i konsystencja odpowiednie dla każdej z faz. Cały cykl produkcyjny trwa około 24 godzin. Dzięki zastosowanej technologii otrzymujemy pieczywo o bogatym składzie odżywczym, niepowtarzalnym smaku i doskonałym aromacie.
Chleb na liściu chrzanu
Proces produkcyjny chleba jest długotrwały. Metoda opiera się na uprzednim zaparzaniu maki żytniej z dodatkiem słodu i kminku.
Chleb żurawina
Dzięki dodatkowi żurawiny chleb charakteryzuje aromatyczny słodkawy smak.
Chleby razowe
Chleby razowe produkowane są na naturalnie dojrzewających w dzieżach zakwasach z mąki żytniej razowej. Starannie kontrolowane parametry produkcji półproduktów piekarskich i ciasta z nich wytwarzanych sprawiają , że otrzymujemy wyroby smaczne, pożywne, a przede wszystkim zdrowe, oparte wyłącznie na naturalnych składnikach. Cykl produkcyjny trwa ok. 20 godzin.
Chleby żytnie
Produkowane są na naturalnym żytnim zakwasie oraz na zaparzonej mące żytniej , dzięki czemu uzyskujemy niesamowity smak i aromat chleba
Chleb z siemieniem
Ręczne formowanie bochenków sprawia, że skórka jest bardzo chrupiąca i aromatyczna, a miękisz sprężysty i pulchny.